søndag den 16. november 2014

Dåsebilleder - mere Grønt flag!


Dåsebillederne, som børnene lavede i mit genbrugsværksted under Grønt flag ugen, blev mindst lige så gode, som jeg havde håbet på! 
Sidste år var jeg med min gamle skole på besøg på en friskole i Estland, og på væggene hængte der en udstilling af dåsebilleder. Dåskunsten derfra kan du se her. Siden da har jeg været helt sikker på, at jeg skulle lave et lignende projekt engang med en grupper børn, og det fik jeg så muligheden for nu, og det var fedt!


Vi brugte:
pap fra papkasser
dåser
plastikposer
akrylmaling
limpistoler og limstænger


Først skulle dåserne trykkes flade, og børnene fik at vide, at det var meget vigtig, at de to flade ender (top og bund) kom på samme side, da de skulle være øjne.
Dåsen blev limet på et stykke pap med limpistol. Rundt om dåsen tegnede børnene et dyr efter eget valg.


Næste trin var at male. Først øjnene med hvid maling på hele det runde stykke. Det skulle tørre, inden det sorte i øjnene blev malet på, for ellers ville det hele bare blive gråt.
Resten af figuren blev derpå malet, derefter baggrunden og så kunne de vælge om de ville male en kant på billedet eller ej.


Da billederne var færdige vi huller med en syl, klippede strimler ud af brugte plastikposer, trak strimlerne igennemhullerne til ophæng af billederne. Billederne blev bundet sammen med strimler både foroven og forneden, så de kunne hænge sammen i lange striber.


Elefanter var et populært motiv. ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar